Piompun koti

Piompun koti

perjantai 21. tammikuuta 2011

Äijä-Papukeittoa talven kylmyyteen ;)

Papukeitto

0,5l vettä
1 purkki kidneypapuja
1 purkki ruskeita papuja
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
1 lihaliemikuutio
juustokuminaa
chiliä
400g naudan lihaa tai krakovan makkaraa.

Lihasuikaleet paistetaan, aineet lisätään ja haudutetaan n. 30 min









Sain Kaverilta tämän hyvän ohjeen joka todella lämmittää, tuntuu luissa ja ytimissä. On oikein passelia talvi-muonaa. Teen yleensä tätä viikonlopuksi ison kattilallisen (5,7 litraa on tämän kasarin koko). On kätevää kun on ruokaa mitä voi lämmittää tarvittaessa nopeesti. Tässä on muuten vähän hiilareita ja kevyttäkin on, mutta makua on sitäkin enemmän ;) Ja mausteilla voi säädellä, mä en laita hirveen tulisia, koska lapsetkin syö. Omaan annokseen voi lisätä esim. tulisia jalopeno siivuja. Laittaa totaalisesti veren kiertämään! Ja illallisena punkun kanssa mitä mainioin.

Ohje on pienemmälle määrälle. Mä laitoin tällä kertaa n. 1,5 kg naudanlihaa ja sitten summassa sen mukaan muita aineita. Tätähän voi soveltaa vähän niinku mitä kaapista löytyy.

Lämmintä ja maukasta viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi :)