Piompun koti

Piompun koti

maanantai 23. toukokuuta 2011

Eka 1/2 Maraton vihdoin suoritettu!

Käppäilin Iinan kanssa aamulla seiskan aikaan puolisen tuntia ja tunsin kuinka kuuma päivä tästä tulee. Tänään juoksisin ensimmäinen puolikkaani. Näin jälkeenpäin ajatellen en valmistautunut matkaan mitenkään. Olin kuullut paljon puhetta siitä ettei puolikkaalle tarvitse valmistautua. Startti oli klo 12.00 ja asteet kipusi +22 ja täys aurinko paahto taivaalla. Ihmettelin kun sykemittari luukutti 160 vaikka olin ottanut vain pari askelta ;) Huoh!

Ensimmäinen kierros meni tosi kivasti, ei mitään ongelmaa. 10,55km kohdalla aika oli jotain 1,10. Mä en hullu edes juonut ekalla tankkauspisteellä, eikä mulla ollut mitään omaa juomaa mukana. Nyt sen ymmärrän, että tämä kostautu lopussa. Oli niin kuuma ilma, että hikeä pukkas ihan toden teolla.

Vielä 17km kohdalla meni hyvin, mutta sitten alkoikin ongelmat. Suu oli kun santapaperia ja väsy iski jalkoihin. Tankkauspiste häämötti ja oli tuskaa taapertaa sinne. Otin banaanin palan, juomaa ja vettä. Jaksoinkin näitten voimalla pari kilsaa. Sitten taas loppui puhti, suuta kuivasi. Pää pakotti jalkoja jaksamaan. Sitten tuli sellainen lämpöaalto, hyvänolon tunne koko kroppaan ja päässä humisi. Säikähdin, että pyörryn kohta. Oli pakko hidastaa. Pääasia olisi nyt päästä maaliin eikä maata kohta tässä maassa. Tuli mieleeni eräs kaveri joka pyörtyi kilometri ennen maalia ja joutui sairaalaan. Sitä en totisesti halunnut. Sain kun sainkin itseni maaliin ja jopa kiihdytin vielä suoralla :D Heh!

Aika ei totisesti päätä huimaa 2.37, mutta olen mielettömän onnellinen, että tein sen ja nyt osaan paremmin suhteuttaa voimiani ja arvostaa vieläkin enemmän niitä jotka maratonin ovat juosseet. En meinnaan olisi jaksanut enää metriäkään ;).

Tuli sellainen kipinä, että alta pois risut ja männynkävyt. Ja opin, etten koskaan lähde varsinkaan helteellä juoksemaan ilman omaa juomaa. Kävin heti ostamassa juomavyön mihin ajattelin vielä ommella lenksut geelejä varten. Pääsee sitten kunnolla opettelemaan, onko geeleistä apua ja uskon, että varmasti on.

Tänään kävin pikku lenkillä jolkottelemassa ja venytellyt oon pitkin päivää. Huomenna saattaa olla paikat jumissa, mutta kunhan tästä palaudun niin eikun baanalle.

Ekalla kiekalla hyvin menee ...

.... Maalissakin jo hymyilyttää.


Loppuun vielä kuva meidän ihanista pennuista jotka on nyt 3 viikkosia ja syövät tässä ekaa kertaa lisäruokaa. Täytyy itseki opetella syömään ja tankkaamaan kunnolla :)

p.s Lisää juttua pennuista sivupalkin "koiramaiset pulinat".

4 kommenttia:

 1. Virtuaalinen hatunnosto sinulle,kyllä oot kova mimmi!
  Iloa viikkosi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kirsi! Alkutaipaleella tässä mennään ja kivaa oli!

  VastaaPoista
 3. ONNEA onnea Piompu ihan älyttömästi :) Hieno suoritus ja mahtavaa että pystyt noin analyyttisesti asiaa ajattelemaan ja ottamaan oppia. Mun 18 puolikkaan kokemuksella uskaltaudun antamaan semmoisen neuvon, että juo rauhassa kävellen joka pisteellä :) Niin mää teen aina ja se toimii! Syke pikkusen tasaantuu, juomaa menee enemmän suuhun kuin rinnuksille ja ajassa et kuitenkaan menetä käytännössä mitään.

  Ja voi miten söpöset noin koiranpennut!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Laura onnitteluista ja vinkistä! Niitä tulen kyllä blogistasi ammentamaan jatkossakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi :)