Piompun koti

Piompun koti

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Etupihan kunnostusta; laatat ja istutusalue.

Kotiuduttuamme mökiltä aloitimme todellisen hyötykuntoilun pihahommien merkeissä. Meillä siirrettiin pari vuotta sitten postilaatikko naapurin kanssa samaan riviin niin käynti laatikolle jäi turhaksi. Me istutettiin uusi puska, jotta saimme suojaa. Polku laitettiin umpeen ja nyt vasta poistin isot kukkapenkit. Tasasin maan, laitoin multakerroksen ja lapset sai kylvää nurmikonsiemenet. Keskelle jää yksi istutusalue jossa on aiemmin istutetut 2 timanttituijaa, Istutin lisäksi 2 erikokoista timanttituijaa ja  kartiomarjakuusta sekä puutarhakatajan. Mä en jaksa enää nyppiä niitä tuhansia perennoja vaikka kauniita ovatkin kukkiessaan.

Nyt suunitelmissa on siis keskittyä havuihin ja kiviin. Tykkään kun suurimman ajan vuodesta (syksy,talvi, kevät) ei ole muutenkaan kukankukkaa. Havut on aina vihretä ja ihania. Havujen seuraksi laitan erilaisia kuunliljoja, 2 särkynyttäsydäntä (kevään kukkija), 3 jalopähkämöä (kesän kukkija) ja 3-4 valtikkanauhusta (syksyn kukkija). Tämä olisi siis suunnitelma kasvien osalta.

En halua aluetta ihan täyteen. Laitan suodatinkankaan, leikkaan viillot ristiin ja istutan kukat. Peitän koko alueen kivillä samaan tyyliin kuin mitä tuossa seinän vieressä on. En jaksa voikukkaa ja muuta rikkakasvia. Olen havainnut, että tuohon ei rikkikset tartu ;) Helppo hoitoinen siis.

Kävin tänään Plantagenissa katsastamassa valkoista särkynyttäsydäntä, mutta ei siellä enää ollut. Olisi pitänyt pari viikkoa sitten ostaa kun vielä oli. No mä laitan sille paikan valmiiksi ja istutan sitten kun sen löydän. Mulla ei oo kokemusta siitä, että onko tuo valkoinen yhtä kestävä kuin vaaleanpunainen. Mutta kokeillaan.

Plantagenissa oli kyllä sellaiset polyrottinki kalusette mitkä mä voisin ottaa avosylin vastaan. Hinta oli 1290e, alennuksen jälkeen hinta 999e. Kyllä se mulle on vielä liian suolainen hinta. Jäädään katselemaan ja odottelemaan josko niitäkin jostain saisi halvemmalla. Suhteilla saisin yhdestä toisesta paikasta edullisesti, mutta kun on väärän väriset. Odotellaan siis sitä oikeaa :)Nää on vanhoja käsin valettuja betonilaattoja jotka me maalattiin betonoimaalilla. Idea tuli naapurilta, joka oli maalannut omansa yli 10 vuotta sitten ja vieläkin hyvältä näytti. Värin piti olla tummempi ruskea, joku virhe sävyttäjälle sattui. "Virhe" oli kyllä ihan hyvä, koska nyt laatat näyttää siltä kun ne olisi poletettu. Tuli yllättävän hyvät. Sitäpaitsi tarjonta laatoissa oli tosi surkeeta. Käytiin Byggmaxissa, K-raudassa ja Terrassa. Tilaamalla tietty sais, mutta meille kelpaa nämä kierrätetytkin. Heh!
Timanttituija ja KartomarjakuusiTykkään Kuunliljoista, niissä on niin monia eri muotoja ja värejä. Aina helppohoitoisia ja pysyvät kauniina ensimmäiseen pakkaseen asti.Istutusalue on neliön muotoinen. Takana pylväs rajaa sen nurmikosta. Ennen polku meni siis alueen läpi. Pylvään toiselle puolelle on kylvetty uusi nurmikko.Seinän vierustalla on paljon kiviä. Kaksi kaveria on jo ehdottanut, että ne poistettaisiin ja laitettaisiin tilalle kiveys. Vaan kun mä en halua :) Omin pikku kätösin olen jokaisen kiven metsästä, pihalta ja milloin mistäkin kerännyt. Ei niitä niin vaan vaihdeta, tunnearvoa nääs ja mun silmää viehättää.Käytiin Robbarissa, siellä oli kaikki patsaat 30% alessa. Siilifanin kainaloon kapsahti pari siili juttua. Mä en oikein noista patsaista välitä, mutta siileille on aina tilaa :)
Oi sanoi siili ♥
Tää kaveri on aika aidon näköinen ja kokoinen. Iso!Aiemmin hommattu siilikivi.Istutusalue vielä ihan kesken. Sain ison kiven naapurilta. Se siirrettiin traktorin voimin. Ei uskoisi, mutta tuon kokoista kiveä ei siirretä ihan helposti. M siirsi sit sentti sentiltä haluamaani paikkaan. Ihmetteli mitä väliä miten päin se on. No tottakai sillä on väliä :)Kaikki vielä hujan hajan.Sade tuli onneksi, plaah! On ollut niin hiostavaa viime päivät. Viilentää ilmaa ja saa vähän etäisyyttä pihahommiin. Uudella innolla taas jatketaan huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi :)