Piompun koti

Piompun koti

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Omatekoinen Kebab sulaa suussa.

Naapurini oli tehnyt jo useampaan otteeseen itse kebabia ja kehui sitä tosi helpoksi ja hyväksi! Päätin kokeilla itsekin :)

Kebab syntyi seuraavista aineksista:

Jauhelihaa 2kg (käytin 10% naudan jauhelihaa)
Mustapippuri rouhetta 1/2 dl
Suolaa 1/2 dl
Oliiviöljyä

Seuraavalla kerralla kyllä laitan hieman vähemmän mustapippuria. Sitä oli ehkä vähän liikaa meidän makuun  ja lastenkin on parempi syödä kun ei oo niin maustettua. Ohjeessa oli suolan tilalla aromisuolaa, mutta mä en suostunut sitä laittamaan kun siinä on natriumglutamaattia. Kokeilemalla tulee paras mausteseos. Se on aina niin makuasia. Suolan määrä oli sopiva!Fileerausveitsellä sai ohuita suikaleita.
Laitoin mausteet tilkkaan oliiviöljyä jonka sekoitin jauhelihan joukkoon taikinakulhoon.Tehosekoittimella vaivasin jauhelihaa n. 10 min.Kun jauheliha oli tahnamaista laitoin sen leivinpaperin päälle.Kaulin jauhelihan levyksi......rullasin sen tiiviiksi pötköksi. Ilmakuplat pois.Kääräisin pötkön kaksinkertaiseen folioon tiiviisti. Pötkö uuniin 100 asteeseen 4 tunniksi.Annetaan vetäytyä puoli tuntia uunin jälkeen. Jossain ohjeessa oli, että folio pitäisi rei`ittää jotta neste pääsee valumaan paiston aikana. Mä en tehnyt tätä koska halusin kebabista mehevän. Pötköstä tuli tosi kiinteä ja mehevä.Ja sitten ei muutakun herkutellaan! Tää on mielettömän hyvää karppaajien ruokaa. Ei hiilareita, eikä lisäaineita kun itse tekee.Tässä vielä tosi hyvän makuisia mausteseoksia mitkä hiljattain bongasin kaupasta. Kätevät maustemyllyt mitkä voi myös täyttää uudestaan. Aion enskerralla laittaa vähän vähemmän mustapippuria ja käytän lisäksi näistä jotakin hyvää.

2kg Pötköstä tulee niin paljon, että se kannattaa pakastaa useammassa osassa palana. Sitten vaan jäisenä fileeraa lastuja mitkä voi paistaa grillissä tai pannulla tai jopa lämmittää mikrossa. Pikaruokaa siis tiedossa ja ilman E-koodeja. On myös edullista hyvää ruokaa ja maistui hyvältä viinin kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi :)