Piompun koti

Piompun koti

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Hurraa!!! Muumimuki!

Hurraa, että tänne blogiin sain viestiä uudesta muumimukista! Missähän mun silmät on ollut kun multa on mennyt ihan ohi, siis mennyt ohi tälläinen herkku : O Tai no onneksi ei ohi kuitenkaan. Mukin myynti alkoi nyt vuoden alussa ja sitä myydään rajoitetun ajan, tämän 2012 vuoden loppuun.

Mukin alla kopsattua tekstiä Hurraa mukista :)Muumilaaksossakin juhlitaan, muumimaisesti ilman sen kummempaa syytä, kun Helsinkikin juhlii nimitystään maailman design-pääkaupungiksi vuoden 2012 ajaksi (World Design Capital Helsinki 2012, WDCH 2012).Juhlavuoden alkaessa Hurraa!-muki jatkaa Arabian iloista Muumi-mukien sarjaa. Sen koristeesta välittyy hilpeä juhlan tunnelma. Muumilaaksossa osataan juhlimisen taito!

Taiteilija ja kuvittaja Tove Slotte on valinnut Hurraa!-mukin koris­teen Tove Janssonin vuonna 1960 ilmestyneestä kirjasta ’Kuka loh­duttaisi Nyytiä?’. Kirjassa oleva alkuperäinen piirros puistossa juhlivista Muumilaakson asukkais­ta sopi hyvin kuvaamaan maail­man design-pääkaupunkivuoden tunnelmaa Helsingissä.

Iloisen koristeen taustalla on hel­lyttävä ja myötätuntoa herättävä tarina yksinäisestä ja pelokkaasta pojasta, Nyytistä, joka yrittää löy­tää paikkaansa maailmassa. Nyyti kulkee maailmalla varovai­sesti ja peläten kaikkia Muumi­laakson asukkeja, kunnes saapuu Hemuleiden puistoon keskelle met­sää. Öinen musta metsä on valais­tu kirkkailla juhlavaloilla. Metsän puiden alla karkeloi valoloisteessa koko Muumilaakson väki. Karusel­lit pyörittävät Homssuja ilmapal­loineen. Iso Hemuli puolestaan on kiinnostunut keräilijän tarkkuudella isosta pannukakustaan ja ahmii sitä hilloineen päivineen.

Nyyti kokee löytäneensä ihmeel­lisen maailman. Kun hän iloitsee oivalluksestaan, hänen luokseen lipuu pullo, jossa on täytteenä kirje yksinäiseltä Tuittu-tytöltä. Käy ilmi, että Tuittu on Mörön vankina. Tämä saa Nyytin rohkaistumaan ja tulistumaankin. Tuittua täytyy auttaa. Hän etsii Mörön ja on valmiina taisteluun. Pienen sota­tanssin jälkeen Nyyti puraisee kipakasti Mörön häntää. Mörkö luimii pakoon vuorten taa ja Nyyti ja Tuittu rakastuvat ujosti, mutta ensisilmäyksellä. Taas juhlitaan – nyt on Nyyti ja Tuittukin mukana!

Muki on ilahduttava lahja tai mat­kamuisto WDCH 2012 -vuoden vierailijoille ja sopii lahjaksi myös juhlia viettävälle ja niitä rakasta­valle Muumien ystävälle. Mukia on saatavilla vain WDCH 2012 -vuoden ajan. Muumi-mukien sarjassa muki on hieno muiso Helsingin nimityksestä maailman designpääkaupungiksi. Hurraa Helsinki!

Tuote- ja suositushintatiedot:
Muumi-muki Hurraa! 0,3 l 24,90 e
Saatavilla rajoitetun ajan 2.1.-31.12.2012
Muumi kahvilusikka Hurraa! 9,00 e 1.3.–31.12.2012
Tuotteita myyvät seuraavat viralliset WDCH 2012 yhteistyökumppanit: Iittala Outlet -myymälät, Stockmann, HOK Elanto, Blue1 ja Viking Line.


Näitä mukeja tulee meidänkin vitriiniin kaksin kappalein. Aika söpö, kun siinä on vanhanmallisia muumeja ja he juhlivat, pitävät hauskaa. Olisin varmasti kaupassa ihmetellyt, että mikäs se tämä on jos ei tätä netin ihmeellistä maailmaa olisi ;) Täytyy kyllä myöntää, ettei ennen nää tälläiset jutut ole päässyt yllättämään. Kiva yllätys kyllä!

Kivaa viikon jatkoa!

Anne

8 kommenttia:

 1. Multa tämä oli ja mennyt ihan ohi, ystäväni tiesi viimeviikolla tätä mulle mainostaa.

  Tämä on musta ihan ylihieno, tykkään ihan hirveästi vanhemmasta muumikuvituksesta.

  VastaaPoista
 2. Toi on NIIN HERKKU toi muki :D
  En oo vielä nähnyt livenä, mutta on varmaan ihana.
  Jotenki erilainen...

  VastaaPoista
 3. Myin tuossa yhden muumimukin hiljattain huutonetissä ja se oli -90 luvulta ja sain siitä 92 €.

  Kivaa viikon jatkoa myös Sinulle. Minun kolmen viikon joululoma alkaa olla lopussa ja maanantaina alkaa taas työt.

  VastaaPoista
 4. Ihana muki! Tuo tulee meillekin, tietenkin :)

  VastaaPoista
 5. Mä oon missannut tämän mukin myös täysin. Meillä Kuka lohduttaisi nyytiä kuuluu iltasatujen joukkoon, viimeksi luimme sen eilen. Se on niin nostalginen, tarina omasta lapsuudesta, kirjakin on painos vuodelta 1960. Tippa silmässä sitä saa lukea, on se niin ihana. Mun täytyy nyt saada tää muki kyllä. Sopii seikkailumuumien kanssa hyvin.

  VastaaPoista
 6. Tää teidän muumimuki "intonne" alkaa varmaan pikkuhiljaa tarttumaan muhunkin :))
  Toistaiseksi niitä on 0 kpl, mutta mulla on kyllä just pian synttärit... pitäiskö alkaa vihjailemaan ;D
  Olen monen monta kertaa niitä ihaillut, mutta oon kai ollut niin nuuka, ettei oon tullut ostettua!?

  VastaaPoista
 7. Kikka: Niin mäkin tykkään ja odottelen innolla myös kesämukia :)

  Nipsu: En oo mäkään nähnyt livenä, ihan jännittää mitä mukin toisella puolella on ;)

  PunainenTupa: Juu vanhat muumimukit on tosi kalliita, ei niitä enää uskalla arkikäytössä käyttää. Mukavaa arjen aherrusta lomailun jälkeen.

  Katariina: Eikös olekin ihana!

  Meillä on kans muumikirja missä on se kuka lohduttaisi Nyytiä. On kyllä niin ihanaa luettavaa. Sopii hyvin seikkailu sarjaan sikäli mikäli myöhemmin raaskii käyttää ;)

  Marru: Hyvä jos Muumeilu tarttuu ;) Joo onhan ne aika hinnakkaita varsinkin nää erikois mukit, tääkin 24,90 ja viimeks se erikoismuki iltapurjehdus makso 29,90. Mutta niissähän arvo vaan nousee paitsi etten ikinä möis pois. Saa aika huonosti mennä, että myyn yhtäkään ;)

  Välillä ihan toivoo, ettei mukeja niin usein tulisi, kun se tietää rahan menoa, mutta ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön ;)

  Kiitos kovasti kivoista kommenteista :)))

  VastaaPoista
 8. Minutkin pääsi yllättämään tämän mukin tulo. Mutta olipahan positiivinen yllätys! :D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi :)