Piompun koti

Piompun koti

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Villatakin fiksaus

Nyt oli saatava villatakki Napulle ja nopeesti, aitoa villaa sen olla pitää, se on lämmintä ja hengittävää. Ajattelin, etten millään ehtisi tehdä villatakkia, kun se pitäisi saada heti käyttöön. Katsoin myös kauppojen villatakki ja -housu tarjontaa, aika hiljasta oli. Villatakkeja ei juurikaan löytynyt ja housuja oli, mutta juuri 130 cm ei ollut yksiäkään. Meillä on aiemmin ollut ihanat Ruskovillan villapuvut. Ne ei enää kelpaa kun pitää olla housut ja takki erikseen. Täytynee silti pistäytyä Ruskovillan tehtaanmyymälässä ostoksilla, siellä on ihania kaksiosaisia villa- ja silkkiasuja.


Kirppiksellä silmiini osui käsin neulottu villatakki, jonka mittasuhteet oli vähän vinkisin vonksin. Tai huomasin, että miehusta on leveä ja lyhyt, hihat vähän kapeat. Siitä sain idiksen, että mitäs jos vähän fiksaan takkia niin siitä tulee Napule ihan hyvä takki. Siispä purin hihat pois, poimin hihansuulta silmukat ja neuloin lisää pituutta. Neuloin kiilat kainalon alle, näin sain levennettyä hihaa, suurensin myös kädentietä. Hihasta tuli toimiva, vähän kuin kahdenkappaleen hiha, tuli muotoa ja hiha oli oikein istutettava paikoilleen. Poimin vielä helmasta silmukat ja pidensin takkia. Napit meni myös vaihtoon.

Takista tuli oikein kiva ja Napukin tykkäs!

Villatakilla oli muuten hintaa 3e. 


Kivaa Keskiviikkoa!

Anne

8 kommenttia:

 1. Hyvät löydöt! Lankasetti on hinnaltaan LÖYTÖ! Villatakista tuli just hyvä!

  VastaaPoista
 2. Kiva elämänläheinen blogi sulla ja villatakki on ihana!

  VastaaPoista
 3. Hienosti "korjasit" villatakin!!
  Ja mitä löytöjä oletkaan tehnyt!

  VastaaPoista
 4. En voi lakata ihmettelemättä... oot sit taitava :) Ei olis itselle tullut mieleenkään, että villatakinkin voi muokata!

  VastaaPoista
 5. Maikki, Saila ja Marru kiitos ihanista kommenteista!

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis takki tuli! Mie olen hirveän huono purkamaan ja jatkamaan, vaan kyllä kannattaisi!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi :)