Piompun koti

Piompun koti

tiistai 1. tammikuuta 2013

Kasvihuone

Kun olisi kesä ja kasvikset. Kävin tässä yksi päivä kaupassa ja voi kun harmitti hevi osastolla. Surkeita kasviksia :( Espanjalaisia melkein kaikki ja kotimaisia vähän ja ihan hirveen kalliita! Kukkakaalia ja parsakaalia ei ollenkaan kotimaisena! Pakasteosastolla kaikki pakastetut juurekset ja vihannekset Belgialaisia ym. Ei Suomalaisia. Tuli niin ikävä kesää ja tuoreita, ihania, halpoja kotimaisia kasviksia ja oman pihan satoa.

Olin kirjoittanut viime kesänä vähän hankinnasta, jonka toteutin. Sain oman kasvihuoneen :) Mitenköhän sitä voisi hyödyntää mahdollisimman pitkään? Niin, että voisi pakastaa ja säilöä oman maan antimia pitkän talven varalle. Tähän asiaan meinaan perehtyä ja Helmikuussahan siemenet on kylvettävä jos meinaa saada omaa puhdasta lisäaineetonta satoa.

Kirjoitettu joskus kesällä 2012:

No niin, mitäs sitä ollaan puuhasteltu täällä kesän mittaa. Mulla oli kasvihuone kuume monestakin syystä. Mehän asutaan alueella missä on paljon lehtokotiloita, siihen meni mun kasvimaa innostus, kun aina oli joku limavanansa kanssa menossa ja tulossa :/ Puutarha hommia olen muutenkin tehnyt aika paljon tänä kesänä. Olen joutunut poistamaan kukkaistutuksiani ja pensaita sieltä täältä, jotta sain pihan siihen kuntoon, että on helppohoitoisempi. Vain tarkoin harkittuja istutuksia muutama! Silloin on helpompi pitää piha kotilovapaana alueena. Meillä kun tontti rajoittuu metsään, mikä tietysti on ihanaa kun saa olla kun herran kukkarossa ;) Mutta kolikolla on kääntöpuolensa, kaupungin aluetta ei kukaan hoida, siellä saa kotilot mellastaa. Mutta ei se mua haittaa kun pidän oman pihan siistinä, paljon nurtsia, harkitut istutukset ja KASVIHUONE!Kasvihuoneessa ehti kasvaa yrttejä ja tomaatteja. Osa yrteistä on monivuotisia, saas nähdä nouseeko ensi keväänä mitään.

Tämmönen kesätarina tänään.

Näyttää tuo ilma kyllä lauhtuneen todenteolla, ihan vesikeli.

Vettä sattaa, onkos tullut kesä :)

Hyvää tätä UuttaVuotta 2013!

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi :)